HIZLI İŞLEM

Alacağınız tüm belgeler rektör imzalı olarak adresinize gelecek ve e-Devlet'te sorgulanabilir olacaktır.

MENÜ
Eğitim Sepetim {{sepetim.length}} 0
Sepetiniz (Toplam {{sepetim.length}} Ürün)
{{sepet.urun_adi}}
{{sepet.urun_toplam_fiyati}} ₺ {{sepet.urun_toplam_piyasa_fiyati}} ₺
{{sepet.urun_sayisi}} Adet

ISO 17025 LABORATUVAR AKREDİTASYONU EĞİTİMİ

ISO 17025 LABORATUVAR AKREDİTASYONU EĞİTİMİ
Ücretsiz Sertifika Programları Ücretsiz Sertifika Programları

ISO 17025 LABORATUVAR AKREDİTASYONU EĞİTİMİ

Uluslararası bir standart olan ISO 17025, laboratuvarların; testler için hangi niteliklere sahip olması için ihtiyacı olan etkenler açıklar. Bu standart, test ve kalibrasyon işlemlerini gerçekleştiren tüm organizasyonlarda uygulanır. Türk Standartları Enstitüsü tarafından Mayıs 2000 tarihinde yayınlanan standarda göre deney veya kalibrasyon laboratuvarlarının teknik açıdan yeterli bir olması gerekir ve geçerli sonuçlar elde edebilmek için yerine getirmeleri gereken belli şartlar bulunur. Tüm bunlar hakkında detaylı bilgi sahibi olmak ve ISO 17025 sertifika programına kayıt olmak için uzaktan eğitim programlarından yararlanılabilir.

Uzaktan Eğitim Programının Avantajları

 Online araçların artık eğitim alanında fazlasıyla etkin olduğu günümüzde, başta çalışan kişiler olmak üzere; sertifika sahibi olmak ve alanında uzmanlaşmak isteyen bireyler, uzaktan eğitim paketlerinde bulunan videolu eğitimlerden yararlanabilir ve videoların sonunda verilen konuları daha iyi pekiştirmeye yarayan ilgili testleri çözebilirler.

Özel kurslara ya da seminerlere katılmaya zamanı olmayan, ders baskısının altına girmek yerine öğrenme zamanına ve yerine kendisi karar vermek isteyen, klasikleşmiş eğitim sisteminden memnun olmayan veya hem maddi hem manevi olarak klasik eğitim almaya imkanı olmayan kişiler için ideal olan uzaktan eğitim programında amaç; ISO 17025 Laboratuvar Akreditasyon Yönetim Sistemi Standardını ve Laboratuvar Akreditasyon Yönetim Sistemlerini öğretmek ve katılımcıların alt yapısını istenen düzeye getirmektir.

Sertifika Programının Önemi

Laboratuvar akreditasyon yönetim sisteminin nasıl kurulacağı ve yasal mevzuatlara nasıl uyum sağlanacağı hakkında katılımcılara profesyonel bir bakış açısı kazandıran ve nitelikli personel vasfı kazandıran uzaktan eğitim programı sayesinde çalışma sistemi olması gerektiği gibi yürütülürken, eğitimi başarıyla tamamlayan kişiler de kariyer açısında daha nitelikli oldukları için iş hayatında bir adım önde olma şansı kazanır. Dolayısıyla bireyler sektörde ilerlemek ve işinde daha profesyonel hale gelmek için sertifika programına katılmalıdır.

ISO 17025 Laboratuvar Akreditasyon Sisteminin Amacı

Laboratuvar kalite yönetim sistemi ve laboratuvar teknik şartlarını kapsayan bir standart olan ISO17025’a göre bu şartları karşılayan deney, test ve kalibrasyon laboratuvarları; TÜRKAK ya da diğer uluslararası akreditasyon kurumlarının denetiminden geçerler. Sonrasında ise akreditasyon yetkisi adı verilen ISO 17025 akreditasyon belgesine sahip olurlar.

Laboratuvar akreditasyon sistemi esasen gönüllük ilkesine dayalıdır. Yani burada odak noktası; tarafsızlık, bağımsızlık ve yetkinliktir. Kısacası ISO 17025 belgesi; uygulanacak bir testin ne zaman, nerede ve kimler tarafından yapıldığını fark etmeksizin aynı sonucu vermesini sağlar.

Ayrıca Bakınız

ISO 17025 Laboratuvar Akreditasyon Sertifikası