Kan Bankacılığı Doktora Programı Nedir

Kan Bankacılığı Doktora Programı

Kan bankacılığı, insan kanının toplandığı, saklandığı ve ihtiyaç duyulduğunda dağıtıldığı bir sistemdir. Bu sistem, insanların yaşamlarını kurtarmak için önemli bir rol oynar. Transfüzyon tıbbı, ise insan vücuduna başka bir kişiden alınan kanın veya kan ürünlerinin transfüzyonu olarak tanımlanır. Bu işlem, vücudun kan kaybını tamamlamak veya belirli bir hastalık veya durum için gerekli olan kan öğelerini sağlamak için yapılır.