HIZLI İŞLEM

Alacağınız tüm belgeler rektör imzalı olarak adresinize gelecek ve e-Devlet'te sorgulanabilir olacaktır.

MENÜ
Eğitim Sepetim {{sepetim.length}} 0
Sepetiniz (Toplam {{sepetim.length}} Ürün)
{{sepet.urun_adi}}
{{sepet.urun_toplam_fiyati}} ₺ {{sepet.urun_toplam_piyasa_fiyati}} ₺
{{sepet.urun_sayisi}} Adet

MESLEK ETİĞİ EĞİTİMİ

MESLEK ETİĞİ EĞİTİMİ
Ücretsiz Sertifika Programları Ücretsiz Sertifika Programları

Günümüzde iş yaşamında artan yoğun rekabet; firmaların, firma içi çalışanların ve yöneticilerin davranışsal açılardan yanlış yaklaşımlar içerisinde olmasının en önemli sebebidir. Bu durumun önüne geçilememesi ve rekabetin her geçen gün kötü bir hal alması ise, özellikle üst kademelerde yer alan görevlilerin alt kademelerde yer alan çalışanlara meslek etiği açısından doğru davranmamasına sebep olur. Bununla birlikte firmalar arasında da aynı şekilde bu tür sıkıntılar gözlenir ve ortaya çıkan yozlaşmanın bu şekilde süregelmesi ise firmaların, çalışanların ve dolayısıyla ekonominin de olumsuz etkilenmesi anlamına gelir. Alınacak uzaktan eğitim paketlerinde, başarılı ve kaliteli bir ekonomik sistem için bireylerin ve firmaların uyması gereken meslek etiği kuralları hakkında detaylı bilgiler bulunur. Dolaysıyla özellikle kendini geliştirmek isteyen kişilerin ve firmaların bu eğitimi alması oldukça önemlidir.

 

Eğitimin Meslek Etiği Açısından Önemi

 

İş hayatındaki tüm ilişkiler meslek etiği çerçevesinde gelişir. Rekabetin arttığı dönemlerde ise bahsedilen yozlaşmalardan uzak durmanın tek yolu, bireylerin ve firmaların meslek etiğinin belirlediği kurallar çerçevesinde hareket etmesidir. Bu kuralların dışına çıkıldığında ise aşırı hırs, aç gözlülük ve bencillik, kurallara aykırı davranma, maddi ve manevi tatminsizlik, siyasi ve dini ayrımcılık, rüşvet verme, yalan söyleme, iftira atma gibi daha birçok olumsuz durum meydana gelir. Bu anlamda her çalışanın ve firma yöneticilerinin bu konuda eğitim alması oldukça önemlidir.

 

Eğitim İçeriği

 

Meslek etiği çerçevesinde belirlenen kurallar geneldir. Yani tüm ülkelerdeki işyerleri ve içerisinde bulunan insanlar için geçerlidir. Meslek etiği ile ilgili verilen uzaktan eğitim paketlerinde ilk etapta bireylere yoğun rekabet içeren stresli iş ortamında meslek etiği ilkelerinin temelleri hakkında bilgi verilir ve bu konuyla ilgili kişilere yeterlilik kazandırılması amaçlanır.  

 

Eğitimin içeriğinde ise; etik sistemi, ahlak oluşumunda rol alan faktörler, meslek etiği,  mesleki yozlaşma sonucun gerçekleşen olaylar, sosyal sorumluluk kavramı,  etik- toplum ilişkisi, meslek etiğine uyulması durumunda oluşabilecek sonuçlar, bireylerde etik davranışları etkileyen faktörler, işletmelerin bireylere, topluma ve diğer işletmelere karşı sorumluluğu gibi meslek etiğini içeren pek çok konunun incelenmesi sağlanarak, eğitimi alan kişilere kapsamlı bilgi verilir.

Ayrıca Bakınız

Meslek Etiği Sertifikalı Eğitim Programı