HIZLI İŞLEM

Alacağınız tüm belgeler rektör imzalı olarak adresinize gelecek ve e-Devlet'te sorgulanabilir olacaktır.

MENÜ
Eğitim Sepetim {{sepetim.length}} 0
Sepetiniz (Toplam {{sepetim.length}} Ürün)
{{sepet.urun_adi}}
{{sepet.urun_toplam_fiyati}} ₺ {{sepet.urun_toplam_piyasa_fiyati}} ₺
{{sepet.urun_sayisi}} Adet

RİSK ANALİZİ EĞİTİMİ

RİSK ANALİZİ EĞİTİMİ
Ücretsiz Sertifika Programları Ücretsiz Sertifika Programları

RİSK ANALİZİ EĞİTİMİ

Risk analizi, işyerinde mevcut veya dışarıdan gelebilecek olası tehlikelere karşı birtakım önlemlerin alınabilmesi ve bu tehlikelere ne gibi etkenlerin sebep olduğunun belirlenebilmesi için olası risklerin derecelendirilmesi ve kontrol altında tutulması amacıyla yapılan çalışmalar bütünüdür. Küçük, orta ve büyük ölçekli işletmeler için oldukça büyük bir önem taşıyan risk analizi, normal şartlarda işveren tarafından yapılır. İşveren, çalışanlarının ve çalışma ortamının sağlıklı ve güvenli olması açısından belirli dönemlerde risk analizi yapar veya bunu başka uzmanlara yaptırır. Fakat bazı durumlarda işveren tarafından risk analizi yeterli düzeyde olmadığında, bu konuda uzman kişilere ihtiyaç duyulur. Dolayısıyla bu konuda kariyer yapmak isteyen kişiler, risk analizi eğitimi alarak konusunda uzmanlaşabilirler.

Uzaktan Eğitim Programının Faydaları

Risk analizi konusunda verilen uzaktan eğitim programında öğrenciler, istedikleri anda ve yerde eğitim alma imkânına sahip olurken; derse gitme baskısı olmadığı için rahat bir psikolojiyle konulara daha rahat odaklanabilirler. Dolayısıyla bu şekilde alınan eğitimler, özellikle iş hayatı içerisinde bulunan ve stresli ortamlarda zaman geçiren çalışanlar için oldukça verimli olur. Bunun dışında maddi açıdan da uzaktan eğitim, klasik eğitim sistemine göre çok daha avantajlıdır.

Risk Analizi Eğitimi Neden Önemli?

Normal şartlarda işverenler tarafından risk analizi değerlendirmesi birçok firmada uygulanabilir bir durumdur. Fakat yapılan risk analizi sonunda fark edilmeyen veya öngörülemeyen tehlikeli durumlar meydana geldiğinde doğabilecek yasal yükümlülükler işletmeye zarar vereceği için, mutlaka her firmanın bir risk analizi uzmanın ihtiyacı vardır. Bu yüzden risk analizi yapacak kişilerin; alanında uzmanlaşmış, iş sağlığı ve güvenliği alanında bakanlık tarafından onaylanan belgeye sahip olması gerekir.

Risk Analizinin Firma Açısından Faydaları


Verilen uzaktan eğitim programları sayesinde alanında uzmanlaşan kişiler tarafından yapılan risk analizi ve değerlendirmeleri,  işyerinde oluşabilecek tehlike ve risklerin önceden öngörülüp engellenmesini sağlar. Ayrıca olumsuz durumlara karşı acil durum protokolleri oluşturulur ve oluşabilecek maddi, manevi kayıplar olabildiğince azaltılır. Bunun dışında çalışanlar ve yönetim kadrosu arasında sorumluluk ve görevler düzgün bir şekilde paylaştırılır, güvenli bir çalışma ortamı oluşturulur ve bu da işyerinin piyasadaki saygınlığını ve güvenilirliğini arttırır.

Ayrıca Bakınız

Risk Analizi Sertifikalı Eğitim Programı