Hem Suçlu, Hem Güçlü - Deyiminin Anlamı Nedir?

"Hem Suçlu, Hem Güçlü" ifadesi, genellikle yanlış bir iş yapmış olmasına rağmen hâlâ kendini haklı göstermeye çalışan veya suçunu kabul etmeyip güçlü duruşunu sürdüren kişiler için kullanılır. Bazen gücü elinde bulunduran kişilerin, bu gücü adaletsiz bir şekilde kullandıklarını ve yanlışlarını, suçlarını örtbas etmek için güçlerini kullandıklarını ifade etmek için de kullanılır. Bu deyim, suç işlemiş olmasına karşın, güç ve etki sahibi olmanın verdiği avantajla bunun sonuçlarından kaçabilen veya kaçınan insanları tanımlamak için de kullanılabilir.

GEDİKSEM NE YAPIYOR?

e-Devlet ve Üniversite Onaylı Sertifikalar kariyerinizde sizi bir adım öne taşımaktadır. Üniversite Güvencesi İle İhtiyacınız Olan Güncel İçerikler burada!

GEDİKSEM NE YAPIYOR?

Üniversite onaylı ve e-Devlet'te sorgulanabilir sertifikalı eğitimler ile size destek oluyoruz. Resmi ve geçerli sertifikalar ile kariyerinize yön verin!