(1)

• Ömür Boyu İzleme Garantisi
  • Tüm Cihazlardan 7/24 Erişim

Erken Çocukluk Döneminde Müzik Temelli Etkileşim ve Müzik Terapi Semineri

Erken çocukluk dönemi, çocuğun kişisel, sosyal, zihinsel ve duygusal gelişiminin temelini oluşturduğu önemli bir dönemdir. Müzik, erken çocukluk döneminde çocukların duygusal, sosyal, bilişsel ve motor becerilerinin gelişiminde önemli bir rol oynayabilir.

Müzik temelli etkileşim, müzikal aktivitelerin kullanıldığı, çocukların keşfetme, deneyimleme ve yaratıcılık geliştirdiği, ayrıca yetişkinlerle etkileşim kurarak duygusal ve sosyal bağlar kurdukları bir süreçtir. Müzik temelli etkileşim, çocukların müzikal öğrenmelerini destekleyerek, özgüvenlerini artırarak, dil becerilerini geliştirerek, öğrenme isteklerini artırarak, sosyal becerilerini geliştirerek ve duygusal ifadelerini destekleyerek erken çocukluk dönemi gelişimlerine katkıda bulunur.

Müzik terapisi ise, müzikal aktivitelerin kullanılarak terapötik hedeflerin elde edilmesi amacıyla yapılan bir terapi yöntemidir. Müzik terapisi, özellikle otizm, Down sendromu, işitme kaybı, dil ve konuşma bozuklukları, davranış sorunları, anksiyete gibi çeşitli sorunları olan çocuklarda kullanılmaktadır. Müzik terapisi, çocukların duygusal ifade etme becerilerini, sosyal becerilerini, özgüvenlerini, dikkatlerini, dil becerilerini ve motor becerilerini geliştirerek, çocukların yaşam kalitesini artırmayı hedefler.

Erken çocukluk döneminde müzik temelli etkileşim ve müzik terapisi, çocukların gelişimini destekleyen ve geliştirici bir etkiye sahip olan yöntemlerdir. Müzik, çocukların duygusal ve sosyal bağlar kurmalarını sağlayan, yaratıcılıklarını geliştiren ve öğrenme isteklerini artıran bir araçtır. Bu nedenle, müzik temelli etkileşim ve müzik terapisi, erken çocukluk dönemi çocuklarının gelişimine katkıda bulunabilecek önemli araçlar arasında yer almaktadır.

•Seminer Programları 35 ila 240 dk arasında sürecek olup bant kaydıdır.
•Kayıt olduktan sonra hemen izlemeye başlayabilirsiniz.
•Seminer Katılım Sertifikanız semineriz bittikten hemen sonra e-Devlet sistemine 48 saat içerisinde eklenecektir.
•Seminer sonunda herhangi bir sınav veya bitirme testi yoktur.
•Kayıt olduğunuz semineri bitirmek için 7 gün süreniz bulunmaktadır. (Daha erken bitirebilirsiniz)
Sertifikalar e-Devlet sistemi üzerinden; imzalı, belge numaralı, barkodlu ve belge numaralı olarak tarafınıza iletilecektir.

Kazanımlar

Eğitim sonunda elde edeceğiniz sertifikanız ile mesleki gelişiminize katkıda bulunabilirsiniz. Bu tür eğitimler destekleyici faaliyetler sınıfında bulunmaktadır. Gelişiminize katkıda bulunarak almaya hak kazandığınız sertifikanızı öz geçmişinize ekleyerek kullanabilirsiniz. Belgeniz üniversite onaylı ve e-Devlet'te sorgulanabilir ayrıca Türkiye İlk defa Transkriptle birlikte Edevletten Görüntülenecektir.

Eğitim ve mesleki bilgi birikimine katkıda bulunmak isteyen, ilgili alanda eğitimlerini alarak görevde yükselmek/işe girişte avantajlı konuma gelmek isteyen kişiler için uygundur.

18 yaşını doldurmuş olan mezun/çalışanlar ve eğitim hayatını sürdüren öğrenciler de sertifikalı eğitim programına başvuruda bulunabilir.

Eğitime Nasıl Katılabilirim ?

'Eğitime Katıl '' butonuyla kaydınızı tamamlayabilirsiniz. Sistem sizi yönlendirmektedir. Ödeme işleminizi Banka/Kredi Kartı ile veya Havale EFT yöntemiyle tamamlayabilirsiniz. Ödemenizi Kredi Kartı ile yaparsanız sisteminiz otomatik olarak 60-120 saniye içerisinde öğrenci numaranızı oluşturularak SMS olarak giriş bilgilerinizi size iletecektir , EFT / Havale Ödemeleri mesai saatleri içerisinde yaparsanız sisteminiz aynı gün , mesai dışı yaparsanız ilk mesai gününde açılıp giriş bilgileriniz sms olarak size ulaşacaktır. Sistem Aşamalarını Öğrenci Paneliniz üzerinden görüntüleye bilir , ayrıca SMS olarak tüm bilgilendirmeler gelecektir.

Sıklıkla Birlikte Alınanlar

Kelime Söyleşi Testi
    Somatik Temelli Oyunlar ve Oyun Pratikleri Semineri
    Orff Yaklaşımı Semineri