Sağlık Sektörü Çalışanlarına Özel Sertifikalı Eğitim Programı

NOT: Eğitim toplamda 16 uzaktan eğitim saati sürecek olup belirlenen süre içerisinde katılımcı müsaitlik durumuna göre giriş yapıp eğitim videolarını izleyebilir. Rektör tarafından ıslak imzalı ve üniversite onaylı olarak 5 adet belge adresinize gelecek olup aynı zamanda E-Devlet'te sorgulanabilir resmi geçerliliği olacaktır.

SAĞLIK KURUMLARINDA KALİTE YÖNETİMİ

Sağlık hizmetlerinin sunumunda müşteri odaklı yaklaşımın benimsenmesi ve sağlıkta toplam kalite yönetimi çalışmalarının ve uygulamalarının önem kazanmaya başlaması, küresel rekabetin hızlandığı günümüzde kaçınılmaz bir olgu olarak karşımıza çıkmaktadır. Sağlık sektöründeki toplam kalite yönetiminin iyileştirilmesine yönelik gerek özel teşebbüs gerekse de devlet tarafından yapılan uygulamaların, her geçen gün sağlık sektörünün önemli bir paydasını oluşturan hastaların memnuniyetine yönelik olarak farklılaştığı ve geliştiği görülmektedir.

SAĞLIK KURUMLARINDA STRATEJİK YÖNETİM

Strateji Nedir?
Stratejik Yönetim Nedir?
Stratejik Yönetim Modeller
Stratejik Düşünme
Stratejik Planlama

ISO 17025 LABORATUVAR AKREDİTASYONU

Akreditasyon ile ilgili temel kavramlar
Kalite Yönetim Sistemleri içerisinde TS EN ISO / IEC 17025'in yeri
Laboratuarların ISO/IEC 17025'e göre akreditasyon süreci
ISO/IEC 17025 standardının maddelerinin açıklanması
Yönetim Şartları
Teknik Şartlar
HEDEF KİTLE

SAĞLIK KURUMLARINDA RİSK YÖNETİMİ

Risk Tanımı
Risk Ve Tehlike
Risk Yönetimi
Risk Yönetiminin Faydaları
Sağlık Kurumlarında Risk Yönetimi

HASTA ÇALIŞAN GÜVENLİĞİ

Sağlık Kurumlarında sağlık hizmeti alan ve sunan her iki tarafında güvenlik, etik değerler, hasta bilgi mahremiyeti, acil durum kodları ve esaslarla donanmış bir program hazırlanmıştır.
Hasta kimlik bilgilerinin tanımlanması ve doğrulanması,
Sağlık hizmeti verenler arasında iletişim güvenliğinin geliştirilmesi,
İlaç güvenliğinin sağlanması,
Kan transfüzyonunda güvenli uygulamaların sağlanması,
Enfeksiyon risklerinin azaltılması,
Hasta düşmelerinin önlenmesi,
Güvenli cerrahi uygulamalarının sağlanması,
Sıra beklemeden kaynaklanan olumsuzlukların önlenmesi,
Çalışan güvenliği için gerekli önlemlerin alınması,
Temel yaşam desteği sürecinin güvence altına alınması (Mavi Kod uygulaması),
Yenidoğan ve çocuk güvenliğinin sağlanması (Pembe Kod uygulaması),
Hasta ve çalışanların fiziksel saldırı, cinsel taciz ve şiddete maruz kalmalarına karşı gerekli güvenlik tedbirlerinin alınması

Eğitim sonunda elde edeceğiniz kişisel ve mesleki gelişim sertifikanız/sertifikalarınız ile iş hayatında kendinizi bir adım öne taşıyabilirsiniz. Bu tür eğitimler destekleyici faaliyetler sınıfında bulunmaktadır. Gelişiminize katkıda bulunarak almaya hak kazandığınız sertifikanız/sertifikalarınızı CV'nize ekleyerek kullanabilirsiniz. Üniversitemiz tarafından verilen sertifikaları kamu ve özel sektörde geçerlidir.

Sağlık Sektörü Çalışanları (hastaneler, poliklinikler, doktor uygulamaları, diş hekimi ve ortodontist uygulamaları, eczaneler, diyaliz merkezleri, evde sağlık hizmetleri, uzun süreli bakım merkezleri ve yaşlı bakım evleri gibi hastalara doğrudan bakım sağlayan kuruluşlarda çalışan ve çalışmak isteyen kişiler.)
Sağlık bölümlerinden mezun kişiler,
Sağlık bölümlerinde öğrenci konumunda olan kişiler,
ve bu alanla alakalı ilgi duyan herkes başvuru yapabilir.