Teknik Eğitimler Serisi-2 Sertifikalı Eğitim Programı

4. AR-GE TEKNİKLERİ EĞİTİMİ
  5. CE MARKALAMA EĞİTİMİ

1)ISO 45001 İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ EĞİTİMİ
ISO 45001:2018 Standardı, Çalışanların can güvenliğini ve sağlığını tehdit edebilecek risklerin belirlenmesi, kontrol altına alınması, minimim seviyeye indirilmesi ve mümkün ise ortadan kaldırılması için uygulamada bir rehber özelliği taşır.
Kaza Olma Riskini Azaltır.
İSG Risklerinin İzlenmesini Ve Kontrol Altında Tutulmasını Sağlar.

ISO 45001 standardı, işyerinde çalışanların sağlığını ve güvenliğini etkileyebilecek uygulamaların sistematik olarak kontrol altında tutulmasını öngören bir yönetim modelidir. İngiliz Standartlar Enstitüsü tarafından, kuruluşların iş güvenliği konusunda üçüncü taraf belgelendirme taleplerine cevap olarak yayımlanmıştır. Genel anlamda iş güvenliği kavramı çalışanların, işletmenin ve üretimin her türlü tehlike ve zarardan korunmasını içermektedir. İnsan hayatının öncelik taşıması nedeniyle, işletme ve üretim güvenliği konularının ikinci planda kaldığı ve uluslar arası alanda iş güvenliği kavramıyla genel olarak çalışanların güvenliğinin ifade edildiği görülmektedir.

2)ISO 9001 KALİTE YÖNETİM SİSTEMİ EĞİTİMİ
ISO 9001 her tür kuruluşu kapsamı içine alan, üretim ve hizmette tutarlı bir çizgiye sahip olabilmek için gerekli yöntemlerin tanımlandığı bir yönetim sistemidir. Firmanın müşterilerinin memnuniyet seviyesine, toplanan verilerin analiz edilmesinden süreçlerin etkin yönetimine, iç denetimlerden ürün tasarımına, satın almadan satışa kadar pek çok noktada kalite yönetim sistem koşullarını belirler.

3) 6 SİGMA EĞTİİMİ
6 Sigma yol haritası
Kuruluşun 6 Sigma'ya planlanıp hazırlanması
Nasıl ve nereden başlanmalı
Liderin başlangıca hazırlanıp plan yapması
Kilit çalışanların yetiştirilmesi
Kuruluşun 6 Sigma konusundaki temel eğitimi
Proje seçim
Müşteri gereksinimlerin oluşturmak
Mevcut performansın belirlenmesi
Sürecin iyileştirilmesi
Sürecin tasarlan
6 Sigma Sisteminin yayılması

4)AR-GE TEKNİKLERİ
Çoğu kurum dış koşullara uyum sağlayabilmek için yeni fikir ve atılımlara ihtiyaç duymaktadır. Günümüzde bu fikir ve atılımlar proje mantığı çerçevesinde değerlendirildiğinde bir çok hibelerden faydalanabilmektedir.
Firmalarımıza bu yaklaşımı benimsetmek, bu yaklaşım doğrultusunda proje fikri geliştirmek, mevcut fikirlerimizi bu yöntemle hayata geçirmek konularında çalışmalarını sağlamak amacıyla bu eğitim düzenlenmektedir.

5)CE MARKALAMA EĞİTİMİ
AB ürün mevzuatı, ithalat ve ihracatçılar için bilinmesi gerekenler, Türkiye Cumhuriyeti Devleti yasalarının AB ürün mevzuatıyla uyumu ve sanayiciler için zorunlu uygulamaları hakkında bilgiler verilecektir.
Programın İçeriği
Ce İşaretı İle İlgili Prensipler
Ce İşareti İliştirilmesi Zorunlu Olan Ürün Grupları
Ce Işaretı Uygulaması Türkiye’de Ne Zaman Başladı?
Ce İşareti Ürüne Nasıl İliştirilir?Genel Olarak Ürüne “Ce” İşareti İliştirilmesine İlişkin İşlemler
Onaylanmış Kuruluş Nedir?
Türkiye'deki Onaylanmış Kuruluşlar