Abanın Kadri Yağmurda Bilinir Atasözünün Anlamı Nedir?

"Abanın kadri yağmurda bilinir" atasözü, bir şeyin veya bir kimsenin gerçek değerinin, en çok ihtiyaç duyulduğu anlarda anlaşılabileceğini ifade eder.

Aba, soğuk hava ve yağmurda bizi koruyan kalın bir yünden yapılmış giysidir. Ancak günlük hayatta sıcak ve güneşli bir günde, aba giymek pek akla gelmez. Ancak yağmurlu ve soğuk bir günde, aba giymenin ne kadar önemli olduğunu anlarız.

Bu atasözü, gerçek dostların zor zamanlarda yanımızda olduğunu ve değerlerin en çok ihtiyaç duyduğumuzda anlaşıldığını vurgular. Başka bir deyişle, bir şeyin veya birinin gerçek değerini ölçmek için en uygun zaman, ona en çok ihtiyaç duyduğumuz andır.

Diğer Atasözü ve Deyim Anlamları İçin Buraya Tıklayınız!