Acı Acıyı Keser, Su Sancıyı Atasözünün Anlamı Nedir?

"Acı acıyı keser, su sancıyı" Atasözünün anlamı yaşanan zorluk ve sıkıntıların, başka bir zorluk veya sıkıntı ile hafifletilebileceğini veya unutulabileceğini ifade eder.

Bu Atasözünün anlamı insanların bazen bir dert veya sıkıntı ile başa çıkabilmek için başka bir meşguliyet veya derde yönelebileceklerini, böylece ilk sorunun acısını veya etkisini hafifletebileceklerini belirtir.

Örneğin, bir kayıp acısı yaşayan bir kişi, çalışmaya veya başka bir sorumluluğa daha fazla odaklanarak, yaşadığı acıyı hafifletebilir. "Su sancıyı keser" kısmı ise, doğal ve basit çözümlerin bazen büyük sıkıntıları hafifletebileceğini belirtmek için kullanılan bir ifadedir ve bu, pratik ve basit çözümlerin de etkili olabileceğine işaret eder.