Acıkan Doymam, Susayan Kanmam Sanır Atasözünün Anlamı Nedir?

"Acıkan doymam, susayan kanmam sanır" Atasözünün anlamı insanların acil ihtiyaçlarının ve arzularının baskısı altında, bu ihtiyaçların ya da arzuların sonsuz ya da sürekli olduğunu düşünebileceğini belirtir.

Aç bir kişi, o anki hissiyle sonsuz bir açlık içindeymiş gibi hissedebilir ve bu durumda doymanın imkansız olduğunu düşünebilir. Aynı şekilde susuzluk da benzer bir hissi yaratabilir.Ancak bu duygusal tepkiler, geçici ve anlık durumların ürünüdür.

Atasözünün anlamı bazen insanların mevcut durumlarını abarttığını ve bu durumların aslında geçici olduğunu göz ardı ettiklerini vurgular. Dolayısıyla, bu Atasözünün anlamı bireyin anlık hislerine ve duygusal tepkilerine kapılmadan daha geniş bir perspektiften olaylara bakması gerektiğini öğütler.