Adam Adamdır, Olmasa Da Pulu; Eşek Eşektir, Olmasa Da Çulu Atasözünün Anlamı Nedir?

"Adam adamdır, olmasa da pulu; eşek eşektir, olmasa da çulu" Atasözünün anlamı bir kişinin karakterinin ve değerinin maddi varlıklarla ölçülmemesi gerektiğini vurgular.

Bir kişinin kıymeti, onun maddi durumuna veya sahip olduğu şeylere göre değil, karakterine ve davranışlarına göre belirlenir.

Eşyanın ve varlıkların da kendi değeri ve önemi vardır ve bunlar da sahip olunan diğer maddi şeylerle ölçülmemelidir. Atasözünün anlamı bize gerçek değerlerin maddiyatla ölçülmemesi gerektiğini öğütler.