Adamak Kolay, Ödemek Güçtür Atasözünün Anlamı Nedir?

"Adamak kolay, ödemek güçtür" Atasözünün anlamı bir şeyi vaat etmenin veya söz vermenin, o işi gerçekten yapmaktan veya o sözü yerine getirmekten çok daha kolay olduğunu ifade eder.

Birine bir şey yapacağımıza dair söz vermek kolay olabilir, ancak söz konusu sözü tutmak ve gerekeni yapmak çoğu zaman daha zor ve çaba gerektiren bir süreçtir.

Bu Atasözünün anlamı vaatlerde bulunurken dikkatli olmamız ve sadece yerine getirebileceğimiz sözler vermemiz gerektiğini hatırlatır.