Afrika Çalışmaları ve Uluslararası İlişkiler Yüksek Lisans Programı

Afrika çalışmaları ve uluslararası ilişkiler bölümü, Afrika kıtası ve Afrika ülkeleriyle ilgili çalışmaların yapıldığı ve uluslararası ilişkiler konularının incelendiği bir bölümdür. Bu bölümde, Afrika kıtasının tarihçesi, sosyal yapısı, ekonomisi, siyasi yapısı ve kültürel özellikleri gibi konulara değinilebilir. Ayrıca, Afrika ülkeleri arasındaki uluslararası ilişkiler ve Afrika ülkelerinin diğer ülkelerle olan ilişkileri de incelenebilir. Afrika çalışmaları ve uluslararası ilişkiler bölümü, Afrika kıtası ve Afrika ülkeleriyle ilgilenen herhangi bir kişi için uygun olabilir. Bu bölümde öğrenciler, Afrika kıtası ve Afrika ülkeleri hakkında bilgi edinerek, Afrika ülkeleriyle ilgili çalışmalar yapabilir ve Afrika ülkeleriyle ilgili uluslararası ilişkiler konularında çalışmalar yapabilirler.