Ağaç İşleri ve Endüstri Mühendisliği Yüksek Lisans Programı

Ağaç İşleri Endüstri Mühendisliği, ağaç ürünlerinin üretim süreçlerini inceleyen bir mühendislik dalıdır. Bu bölümde öğrenciler, ağaç ürünlerinin üretiminde kullanılan makine ve teknolojileri, ağaç ürünlerinin kalitesini artırmak için optimize edilebilecek süreçleri, ağaç ürünlerinin depolandıktan ve nakledildikten sonraki kalitesini koruma yöntemlerini, ağaç ürünlerinin çeşitli amaçlar için işlenmesini ve ağaç ürünlerinin çevre üzerindeki etkilerini öğrenebilirler.

Ağaç İşleri Endüstri Mühendisliği bölümü mezunları, ağaç ürünleri sektöründe çeşitli pozisyonlarda çalışabilirler, örneğin ağaç ürünleri üretim tesislerinde işletme müdürü, makine mühendisi, kalite kontrol mühendisi veya ağaç ürünleri pazarlaması alanında çalışan bir müşteri temsilcisi olabilirler. Bu bölüm mezunları ayrıca, ağaç ürünleri üretiminde kullanılan teknolojilerin geliştirilmesine yönelik araştırmalar yapabilir veya ağaç ürünleri üretiminde kullanılan makine ve ekipmanların tasarımını yapabilirler.