Ağız, Diş Ve Çene Cerrahisi Doktora Programı Maaşı

Ağız, Diş Ve Çene Cerrahisi Doktora Programı

Ağız, Diş ve Çene Cerrahisi, ağız, diş ve çene bölgesindeki hastalıkların teşhisi, tedavisi ve cerrahi müdahalelerinin yapıldığı bir diş hekimliği branşıdır. Ancak ülkeden ülkeye ve çalışılan kuruma göre maaşlar değişebilir.

Türkiye'de Ağız, Diş ve Çene Cerrahisi uzmanları, Kamu Hastaneleri Genel Sekreterliği (KHGS) bünyesinde çalışan hekimler için uygulanan taban puanın 12,5 katını kazanırlar. 2023 yılı itibariyle bu taban puan 16.06 TL'dir. Dolayısıyla bir Ağız, Diş ve Çene Cerrahisi uzmanının kazancı, çalıştığı kuruma ve iş deneyimine göre değişmekle birlikte, en az 201.375 TL'ye kadar çıkabilir.

Ancak, özel sektörde çalışan Ağız, Diş ve Çene Cerrahisi uzmanlarının maaşları, ücret politikası ve iş yüküne göre değişebilir. Bu nedenle, özel sektörde çalışan bir Ağız, Diş ve Çene Cerrahisi uzmanının maaşı, kamuda çalışan bir meslektaşından daha yüksek veya daha düşük olabilir.