Ağız Yoklamak - Deyiminin Anlamı Nedir?

"Ağız yoklamak", bir konu hakkında insanların düşüncelerini, tepkilerini ya da eğilimlerini öğrenmek amacıyla onlara sorular sormak veya fikirlerini almak anlamına gelir. Bu, genellikle bir karar verilmeden önce yapılır ve toplu bir eylem veya fikir birliği gerektiren durumlarda kişilerin görüşlerini öğrenmek için kullanılır. Ağız yoklamak, özellikle hassas veya önemli konularda, kişinin doğrudan bir talepte bulunmadan önce çevresinin nabzını yoklama şeklinde de kullanılabilir. Politikacıların halkın görüşünü anlamak veya yöneticilerin çalışanlarının fikirlerini öğrenmek için başvurduğu bir yöntemdir.