Ağzı Bozuk - Deyiminin Anlamı Nedir?

"Ağzı Bozuk" ifadesi, Türkçede genellikle kaba, saygısız veya argo kelimeler kullanan, konuşmalarında incitici ve rahatsız edici dili tercih eden bir kişi için kullanılır. Bu deyim, bir kişinin konuşma tarzının toplumsal normlara ve nezakete uygun olmadığını vurgular. Genellikle, söz konusu kişinin agresif, saygısız veya düşüncesiz konuşmaları nedeniyle diğer insanları rahatsız ettiği durumlarda kullanılır. "Ağzı bozuk" olmak, aynı zamanda kişinin duygusal kontrolünün zayıf olabileceğini ve kolayca sinirlenebileceğini de işaret edebilir.