Tüm Sertifika Programları

Çeşitli alanlarda uzmanlık kazanabileceğiniz sertifika programlarımızı keşfedin ve kariyerinize yeni bir yön verin.

Ücretsiz Seminerler

Farklı konularda bilgi sahibi olabileceğiniz ücretsiz seminerlerimize katılarak kendinizi geliştirin ve yeni perspektifler kazanın.

Aile Danışmanı Olabilmek İçin Gerekli Nitelikler Nelerdir?

Aile danışmanı olmak, hem bireyler hem de aileler için önemli bir meslek haline gelmiştir. Bu mesleğe yönelik temel gereksinimler ve nitelikler, eğitimden karakter özelliklerine kadar çeşitlilik göstermektedir.

Eğitim ve Sertifika Şartları

Aile danışmanı olmak için alınması gereken eğitimler ve elde edilmesi gereken sertifikalar şunlardır:

Üniversitelerin Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik, Psikoloji, Çocuk Gelişimi, Sosyal Hizmet, Sosyoloji, Tıp veya Hemşirelik gibi lisans programlarından birinden mezun olmak temel şarttır​​.
Mezuniyet sonrası, Üniversite Onaylı en az 450 saatlik aile danışmanlığı eğitim programına katılıp başarıyla tamamlamak gerekmektedir. 
Klinik Psikoloji veya Aile Danışmanlığı alanlarında yüksek lisans veya doktora yapmış olanlar, Tıp fakültelerinin Psikiyatri ve Çocuk Psikiyatrisi uzmanlığına sahip bireyler sertifika alma şartından muaf tutulabilirler​​.

Türkiye'nin En Geniş Kapsamlı (1000+ saatlik geniş içeriğe sahip) Aile Danışmanlığı Eğitimi Sertifika Programı Hakkında Detaylı İnceleme ve Başvuru İşlemleri İçin Lütfen Buraya Tıklayınız.

Nitelikler ve Kişisel Özellikler

Aile danışmanı olabilmek için gerekli nitelikler ve kişisel özellikler:

  1. Etkili iletişim kurabilme ve aktif dinleme becerisi,
  2. Empati yeteneği, hoşgörülü ve anlayışlı olmak,
  3. Gözlem yeteneği ve problemlere akılcı çözüm yöntemleri geliştirebilme,
  4. İkna becerisi ve mesleki etik değerlere sahip olmak,
  5. Farklılıklara saygılı olmak ve sabırlı olmak gibi özellikler ön plana çıkmaktadır​​​​​​.


Aile Danışmanının Görevleri

Aile danışmanlarının görevleri arasında aile içi sorunların çözümü, ev yönetimi, çocuk yetiştirme, finansal problemler gibi konularda danışanlara rehberlik etmek, aile bireyleri arasındaki ilişkileri iyileştirmek, madde bağımlılığı olan bireylere tedavi hizmetleri sunmak ve boşanma veya velayet süreçlerinde danışmanlık yapmak bulunmaktadır​​.

Bu mesleği icra eden bireyler, eğitimlerini ve kişisel niteliklerini kullanarak ailelerin ve bireylerin yaşam kalitelerini artırmak için önemli bir role sahiptir. Aile danışmanlığı, yoğun bir eğitim ve kişisel gelişim gerektiren, aynı zamanda büyük bir sorumluluk ve tatmin duygusu sunan bir alandır.

Türkiye'nin En Geniş Kapsamlı (1000+ saatlik geniş içeriğe sahip) Aile Danışmanlığı Eğitimi Sertifika Programı Hakkında Detaylı İnceleme ve Başvuru İşlemleri İçin Lütfen Buraya Tıklayınız.

NE YAPIYOR ?

Üniversite onaylı ve e-Devlet'te sorgulanabilir sertifikalı eğitimler ile size destek oluyoruz. Resmi ve geçerli sertifikalar ile kariyerinize yön verin!