Tüm Sertifika Programları

Ücretsiz Seminerler

Aile Danışmanlığı Alanında Çalışmak İçin Gerekli Lisanslar ve Belgeler Nelerdir?

Aile danışmanlığı alanında çalışabilmek için belirli lisanslar ve belgeler gerekmektedir. Bu süreç, lisans eğitimi ve aile danışmanlığı sertifika programının tamamlanması gibi adımlardan oluşur. Aşağıda, aile danışmanlığı alanında çalışmak için gerekli olan lisanslar ve belgelerle ilgili detaylı bilgileri bulabilirsiniz:

Eğitim Gereksinimleri
Aile danışmanı olabilmek için lisans düzeyinde eğitim alınması gerekmektedir. Psikoloji, sosyoloji, çocuk gelişimi, hemşirelik, rehberlik ve psikolojik danışmanlık veya tıp gibi belirli bölümlerden mezun olmak bu alanda çalışmanın önkoşuludur​​.

Sertifika Programı
Aile danışmanı olabilmek için alınması gereken sertifika programı, 450 saatlik bir eğitimi kapsar. Bu eğitimin 300 saati teorik, 150 saati ise uygulamalı eğitimden oluşur. Sertifika programına katılmak için belirli lisans bölümlerinden mezun olmak gerekmektedir​​.

Türkiye'nin En Geniş Kapsamlı (1000+ saatlik geniş içeriğe sahip) Aile Danışmanlığı Eğitimi Sertifika Programı Hakkında Detaylı İnceleme ve Başvuru İşlemleri İçin Lütfen Buraya Tıklayınız.

Yüksek Lisans veya Doktora
Aile danışmanlığı alanında yüksek lisans veya doktora yapmış kişiler için ekstra sertifika şartı aranmaz. Bu, özellikle klinik psikoloji veya aile danışmanlığı alanlarında yüksek lisans/doktora yapmış veya tıp fakültelerinde psikiyatri ve çocuk psikiyatrisi alanlarında uzmanlık kazanmış kişiler için geçerlidir​​.

Aile Danışmanlık Merkezi Açma Şartları
Aile danışmanlık merkezi açmak isteyenler için gerekli olan fiziki şartlar arasında en az iki danışmanlık odası, bir müdür odası, bekleme salonu ve asistan için bir alan bulunmaktadır. Ayrıca, aile danışmanlarının diploması, aile danışmanlık sertifikası, adli sicil belgesi, kimlik fotokopisi ve tam zamanlı iş sözleşmesi gibi belgeler de gerekmektedir​​.

Gerekli Nitelikler
Aile danışmanı olmak isteyenlerin etkili iletişim kurabilme, gözlem yeteneği, sorunları anlama ve çözüm önerisi sunabilme, ikna kabiliyeti gibi niteliklere sahip olmaları önemlidir​​.

Çalışma Alanları ve Maaşlar
Aile danışmanları, kadın ve aile sağlığı merkezleri, rehabilitasyon merkezleri, psikolojik danışmanlık merkezleri gibi çeşitli kurumlarda çalışabilirler. Ayrıca, aile danışmanları kendi merkezlerini açma imkanına da sahiptirler. Maaş aralıkları, danışmanın yetkinliğine, aldığı danışan sayısına ve çalıştığı bölgeye göre değişiklik göstermektedir​​.

Aile danışmanlığı alanında çalışmak, detaylı bir eğitim ve sertifikasyon süreci gerektirir. Bu sürecin yanı sıra, aile danışmanlarının sahip olmaları gereken belirli nitelikler ve etik ilkelere duyarlılık da bu meslekte başarılı olmanın anahtarlarındandır.

NE YAPIYOR ?