Aile Danışmanlığı Eğitimi Sonrası Sınav Var Mı?

Aile danışmanlığı eğitimi sonrasında katılımcıların sertifika alabilmeleri için bir sınavın geçilmesi gerekmektedir. Bu sınav, eğitimin ve öğretilen becerilerin başarıyla öğrenilip öğrenilmediğini değerlendirmek için düzenlenir. Sınavdan yeterli puan alan katılımcılar, aile danışmanlığı alanında yetkinliklerini ve bilgilerini kanıtlayan bir sertifika almaya hak kazanır​​.

Sınav, genellikle eğitimin teorik ve pratik kısımlarını kapsayan sorular içerir ve katılımcıların eğitim süresince kazandıkları bilgi ve becerileri uygulamalı bir şekilde göstermeleri beklenir. Sınav, üniversitemiz tarafından online olarak verilmektedir.

Sınav sonucunda başarılı olan katılımcılar, aile danışmanlığı sertifikasını alarak bu alanda profesyonel olarak çalışma yetkisine sahip olurlar. Bu sertifika, aile danışmanlığı merkezi açma, aile danışmanlığı merkezlerinde çalışma veya bakanlıklar tarafından yapılan sözleşmeli aile danışmanı alımlarında kullanılabilecek resmi bir belge olarak işlev görür​​.

Türkiye'nin En Geniş Kapsamlı (1000+ saatlik geniş içeriğe sahip) Aile Danışmanlığı Eğitimi Sertifika Programı Hakkında Detaylı İnceleme ve Başvuru İşlemleri İçin Lütfen Buraya Tıklayınız.