Aile Danışmanlığı Hangi Bölümlerden Alınıyor

Aile danışmanlığı eğitimi genellikle farklı bölümlerde sunulabilir. Bunlar arasında psikoloji, sosyal hizmet, pedagoji, aile ve tüketici bilimleri, rehberlik ve psikolojik danışmanlık, çocuk gelişimi gibi alanlar yer alabilir. Bazı üniversitelerde özel olarak "Aile Danışmanlığı" veya "Aile Çalışmaları" gibi lisans ve yüksek lisans programları da sunulmaktadır. Aile danışmanlığı eğitiminde, genellikle aile sistemleri, aileler arası ilişkiler, çift terapisi, çocuk ve ergen danışmanlığı, iletişim becerileri, aile içi şiddet, kayıp ve yas gibi konular ele alınmaktadır.