Aile Danışmanlığı Sertifikası ile Hangi Kurumlarda Çalışılabilir?

Aile Danışmanlığı Sertifikası, profesyonellerin ailelerle çalışma yetkinliğini gösterir ve çeşitli kurumlarda çalışmalarına olanak tanır. Bu sertifika ile çalışılabilecek alanlar ve kurumlar geniş bir yelpazeye sahiptir. Aile Danışmanlığı eğitimleri genellikle online olarak sunulur ve katılımcılara aile danışmanlığına giriş, temel kavramlar, aile danışmanlığı kuramları, postmodern yaklaşımlar, yetişkin psikopatolojisi, özel durumlarda çocuklara yaklaşım gibi birçok konuda bilgi ve beceri kazandırır​​​​​​​​​​.

Eğitim sürecinde dikkat edilmesi gereken önemli noktalardan biri, sertifikaların yasal geçerliliğidir. Türkiye'de aile danışmanlığı sertifikaları, Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), Yükseköğretim Kurulu (YÖK) veya üniversiteler tarafından onaylanmalıdır. Bu sertifikalar, e-devlet üzerinden ömür boyu sorgulanabilir ve doğrulama işlemleri yapılabilmektedir. Ayrıca, aile danışmanı olarak çalışabilmek için ilgili üniversitenin Sürekli Eğitim Merkezi tarafından hazırlanıp onaylanmış sertifikalara ihtiyaç duyulmaktadır​​.

Aile Danışmanlığı Sertifikası ile çalışılabilecek yerler arasında kamu kurumları, özel eğitim kurumları, aile danışmanlığı merkezleri, sosyal hizmet kuruluşları ve özel danışmanlık ofisleri bulunmaktadır. Bu sertifikaya sahip kişiler, çocuk gelişimi, sosyal hizmet, psikoloji, sosyoloji, tıp, rehberlik ve psikolojik danışmanlık gibi alanlardan mezun olduktan sonra, belirli bir eğitim programını başarıyla tamamlamaları durumunda aile danışmanı unvanını alabilirler ve kendi aile danışmanlığı merkezlerini açabilirler​​​​.

Aile danışmanlarının maaşları, çalıştıkları kuruma, kıdemlerine ve tecrübelerine göre değişiklik göstermektedir. Kamu kurumlarında çalışan aile danışmanlarının ortalama maaşı 30.000 TL ile 40.000 TL arasındayken, özel kurumlarda çalışanlar daha yüksek maaşlar alabilmektedir. Kendi iş yerlerini açan aile danışmanları ise seans sayısına bağlı olarak daha yüksek gelirler elde edebilirler​​.

Son olarak, aile danışmanlığı alanında çalışmak isteyen kişilerin, MEB veya üniversite onaylı, e-devlet üzerinden sorgulanabilir sertifikalara sahip olmaları gerekmektedir. Bu sertifikalar, uzaktan eğitim yoluyla da alınabilir ve derslere her yerden katılım sağlanabilir​​.

Türkiye'nin En Geniş Kapsamlı (1000+ saatlik geniş içeriğe sahip) Aile Danışmanlığı Eğitimi Sertifika Programı Hakkında Detaylı İnceleme ve Başvuru İşlemleri İçin Lütfen Buraya Tıklayınız.