Aile Danışmanlığı Terapi Yapar Mı?

Aile danışmanlığı, bir tür terapi olarak kabul edilir. Ancak, bireysel terapi veya çift terapisi gibi diğer terapi türleriyle karşılaştırıldığında, aile danışmanlığı daha çok grup terapisi olarak kabul edilir. Aile danışmanlığı, aile üyelerinin bir arada olduğu bir terapi türüdür ve amaç, aile üyelerinin birbirleriyle olan ilişkilerini, etkileşimlerini ve iletişimlerini iyileştirmektir.

Aile danışmanları, aile içindeki sorunları çözmek ve aile üyeleri arasındaki ilişkileri geliştirmek için çalışırlar. Aile danışmanları, aile üyelerinin bir araya gelerek sorunları konuşmalarına yardımcı olur ve iletişim sorunlarını çözmek için stratejiler geliştirir. Aile danışmanları ayrıca, aile içindeki dinamikleri anlamak ve aile üyelerinin sorunlarına özel çözüm odaklı stratejiler oluşturmak için de çalışırlar.

Aile danışmanları, aile üyelerinin bir arada olduğu terapi oturumları düzenlerler ve aile üyelerinin birbirleriyle olan ilişkilerini geliştirmek için çalışırlar. Ancak, bazı durumlarda aile danışmanları, bireysel terapi veya çift terapisi de yapabilirler. Bu durumlarda, aile danışmanı, aile üyelerinin sorunlarını daha derinlemesine ele almak için ayrı terapi oturumları düzenleyebilir veya aile üyelerini tek tek danışan olarak kabul edebilir.