Tüm Sertifika Programları

Çeşitli alanlarda uzmanlık kazanabileceğiniz sertifika programlarımızı keşfedin ve kariyerinize yeni bir yön verin.

Ücretsiz Seminerler

Farklı konularda bilgi sahibi olabileceğiniz ücretsiz seminerlerimize katılarak kendinizi geliştirin ve yeni perspektifler kazanın.

Aile Danışmanlığı ve Çift Terapisi Arasındaki Farklar?

Aile danışmanlığı ve çift terapisi, ilişkileri iyileştirme ve sorunları çözme konusunda önemli role sahip olan, ancak farklı yaklaşımlar ve hedeflerle yürütülen iki farklı terapi türüdür.

Aile Danışmanlığı genellikle eğitimsel ve danışmanlık odaklı bir yaklaşımı ifade eder. Aile danışmanları, aile içi ilişkileri ve dinamikleri anlama ve iyileştirme üzerine yoğunlaşır. Aile üyeleri arasındaki iletişim becerilerini geliştirmeye, çatışmaları yönetmeye ve aile içi sorunları çözmeye yardımcı olur​​.

Aile Terapisi ise genellikle daha derinlemesine psikolojik müdahaleleri içerir ve aile içindeki daha karmaşık veya kronik sorunları ele alır. Aile terapisi, aile üyeleri arasındaki olumsuz düşünce ve davranış kalıplarını değiştirmeyi hedefler ve genellikle bir terapist tarafından yönetilir​​.

Aile ve çift terapisinin amacı, aile içinde ve çiftler arasında yaşanan zorlu ve sıkıntılı süreçlerin ele alınarak çatışmaların çözülebilmesi ve tüm aile üyelerinin sağlıklı yönde değişiminin ve gelişiminin sağlanmasıdır​​. Aile terapisi, ebeveyn-çocuk ilişkilerinden kardeş dinamiklerine kadar geniş bir yelpazeyi kapsarken, çift terapisi genellikle romantik ilişkilerde yer alan çiftler arasındaki sorunlara odaklanır​​.

Her iki terapinin de kullanım alanları oldukça geniş ve çeşitlidir. Çift ilişkileri, evlilik problemleri, boşanma, çocuk ve ergenlerde davranış bozukluğu, yeme bozuklukları, alkol ve madde kullanımı gibi birçok psikiyatrik/psikolojik bozukluk durumunda, diğer yöntemlerle birlikte kullanılabilir​​.

Özetle, aile danışmanlığı ve aile terapisi arasındaki temel fark, yaklaşımlarının ve odak noktalarının farklı olmasıdır. Aile danışmanlığı daha çok eğitimsel ve danışmanlık odaklıyken, aile terapisi daha derin psikolojik müdahalelere odaklanır. Ancak her iki terapinin amacı, aile ve çift ilişkilerini iyileştirme ve bireylerin daha sağlıklı ilişkiler kurmasına yardımcı olmaktır. Hangi yaklaşımın seçileceği, ailenin ihtiyaçlarına, hedeflerine ve terapistin veya danışmanın eğitimine ve uzmanlığına bağlıdır​​.

Türkiye'nin En Geniş Kapsamlı (1000+ saatlik geniş içeriğe sahip) Aile Danışmanlığı Eğitimi Sertifika Programı Hakkında Detaylı İnceleme ve Başvuru İşlemleri İçin Lütfen Buraya Tıklayınız.

NE YAPIYOR ?

Üniversite onaylı ve e-Devlet'te sorgulanabilir sertifikalı eğitimler ile size destek oluyoruz. Resmi ve geçerli sertifikalar ile kariyerinize yön verin!