Aile Danışmanlığı Yüksek Lisans Kimler Yapabilir

Aile danışmanlığı yüksek lisans programına katılmak için öncelikle lisans derecesine sahip olmak gerekmektedir. Bu programlara psikoloji, sosyal hizmetler, psikolojik danışmanlık ve rehberlik, çocuk gelişimi, eğitim bilimleri, sosyoloji, antropoloji gibi alanlarda lisans diplomasına sahip olanlar başvurabilirler. Ancak her üniversitenin kabul şartları farklılık gösterebilir, bu nedenle başvuruda bulunmadan önce ilgili üniversitenin kabul şartlarını incelemek önemlidir.