Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Göktaş: Her hanenin bir aile danışmanı olacak

Her Hane İçin Aile Danışmanı

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, NTV'de yaptığı açıklamada, her haneye bir aile danışmanı sağlama çalışmalarının başlatıldığını duyurdu. Bu önemli adım, toplumun refahını artırmayı ve aile içi sorunları en aza indirmeyi amaçlıyor.

Aile Danışmanlığı Nedir?

Aile danışmanlığı, aile bireylerinin birbirleriyle daha sağlıklı ve etkili iletişim kurmalarına yardımcı olan bir hizmettir. Bu hizmet, aile içi çatışmaları çözmeyi, ebeveyn-çocuk ilişkilerini güçlendirmeyi ve genel olarak aile dinamiklerini iyileştirmeyi hedefler. Göktaş, her haneye bir aile danışmanı sağlamanın, toplumun temeli olan aile kurumunun güçlenmesine büyük katkı sağlayacağını belirtti.

Projenin Amacı ve Kapsamı

Bu projeyle birlikte, ailelerin yaşadığı sorunların daha hızlı ve etkili bir şekilde çözüme kavuşturulması planlanıyor. Aile danışmanları, aile üyelerinin duygusal ve psikolojik ihtiyaçlarına odaklanarak, onları destekleyici ve yönlendirici bir rol üstlenecekler. Göktaş, "Her haneye bir aile danışmanı sağlayarak, aile içindeki huzuru ve mutluluğu artırmayı hedefliyoruz," dedi.

Uygulamanın Faydaları

Aile danışmanlığı hizmetinin yaygınlaştırılması, bireylerin daha sağlıklı ilişkiler kurmasına ve çocukların daha güvenli ve sevgi dolu ortamlarda büyümesine yardımcı olacak. Bu hizmet, aile içi şiddetin azaltılmasında, çocukların eğitim hayatının iyileştirilmesinde ve genel olarak toplumun psikolojik sağlığının artırılmasında önemli bir rol oynayacak. Göktaş, "Her bireyin mutluluğu, toplumun genel mutluluğunu artırır," ifadesini kullanarak projenin uzun vadeli etkilerine dikkat çekti.

Uygulamanın Yaygınlaştırılması

Projenin ilk etapta pilot bölgelerde başlatılacağı ve olumlu sonuçlar alındıkça ülke geneline yayılacağı açıklandı. Aile danışmanlarının eğitim ve sertifikasyon süreçleri hızla devam ederken, bu hizmetten faydalanmak isteyen ailelerin başvuruları da alınmaya başlanacak. Göktaş, "Amacımız, her hanenin bu hizmetten en kısa sürede yararlanmasını sağlamak," dedi.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş'ın açıkladığı bu yeni proje, ailelerin daha sağlıklı, mutlu ve huzurlu bir yaşam sürmelerine katkıda bulunmayı hedefliyor. Her haneye bir aile danışmanı sağlanması, toplumun genel refah seviyesini artıracak ve aile içi sorunların daha etkili bir şekilde çözüme kavuşmasını sağlayacak. Bu önemli adım, güçlü ailelerin güçlü bir toplum oluşturduğu bilinciyle atılmış bir adımdır.

Aile Danışmanlığı Eğitimi Nedir?

Aile Danışmanlığı toplumun temel yapı taşı olan aile birliğinde yaşanabilecek olan sorunların çözümünü sağlayabilecek olan personelin yetkinliğinin sağlanması amacı ile resmi gazetede bildirilen ilgili bölüm mezunlarının katılabileceği eğitim programıdır.

Bu eğitim programına katılan kişiler danışmanlık merkezlerinde çalışabilir veya kendi ofislerini açabilirler.

Başvurular:

Detaylı içerik bilgilendirmesine ulaşabilir ve tercih ederseniz programa kayıt olabilirsiniz.

ttps://uzemigunsem.gedik.edu.tr/aile-danismanligi-egitimi-sertifika-programi

İstanbul Gedik Üniversitesi Onaylı Aile Danışmanlığı Eğitimi Sertifika Programı

Program hakkında detaylı bilgi ve başvuru için inceleyiniz. https://uzemigunsem.gedik.edu.tr/aile-danismanligi-egitimi-sertifika-programi

Kimler Aile Danışmanı Olabilir?

Resmi gazetede bildirilen bölümler Aile Danışmanı olabilirler.

Sosyal hizmet, psikoloji, sosyoloji, psikolojik danışmanlık ve rehberlik, tıp, hemşirelik ve çocuk gelişimi alanlarından birinde en az dört yıllık lisans programlarından mezun olanlar ve ilgili bölümlerin öğrencileri ıslak imzalı taahhütname ile Gedik Üniversitesi Aile Danışmanlığı eğitimine katılabilirler.

Aile Danışmanlığı Hakkında Sıkça Sorulan Sorulara ulaşınız.