Akdeniz Eskiçağ Araştırmaları Doktora Programı Maaşı

Akdeniz Eskiçağ Araştırmaları Doktora Programı

Akdeniz Eskiçağ Araştırmaları bölümü, antik Akdeniz dünyasının kültürel, tarihsel ve arkeolojik yönlerini inceleyen bir bölümdür. Bu bölümde çalışanlar genellikle müze, üniversite, arkeolojik kazı alanları ve benzeri kurum ve kuruluşlarda görev yaparlar. Akdeniz Eskiçağ Araştırmaları bölümünde çalışanların maaşı, çalıştıkları ülke, şehir, deneyim ve işveren gibi faktörlere bağlı olarak değişiklik gösterir.

Türkiye'de akademik pozisyonda çalışan bir araştırmacı, Devlet Memurları Kanunu'na göre belirlenen katsayılara göre maaş alır. 2023 yılı itibariyle, Türkiye'de bir akademisyen olarak çalışan bir Akdeniz Eskiçağ Araştırmacısının maaşı, ortalama olarak 6.000-8.000 TL arasında değişebilir. Ancak, bu rakam, deneyim, mesleki sertifikalar ve eğitim seviyesi gibi faktörlere göre artabilir. Ayrıca, özel sektörde çalışan bir araştırmacının maaşı da, üniversite pozisyonlarından daha yüksek olabilir.