Tüm Sertifika Programları

Çeşitli alanlarda uzmanlık kazanabileceğiniz sertifika programlarımızı keşfedin ve kariyerinize yeni bir yön verin.

Ücretsiz Seminerler

Farklı konularda bilgi sahibi olabileceğiniz ücretsiz seminerlerimize katılarak kendinizi geliştirin ve yeni perspektifler kazanın.

Akıtma Nasıl Yapılır

Malzemeler:

  • 2 su bardağı un
  • 2 su bardağı süt
  • 2 adet yumurta
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 yemek kaşığı şeker
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 paket kabartma tozu (isteğe bağlı)
  • Tereyağı veya sıvı yağ (pişirmek için)


Yapılışı:

Hamuru Hazırlama:

  • Büyük bir karıştırma kabında un, tuz ve şekeri karıştırın.
  • Ayrı bir kasede süt, yumurta ve sıvı yağı çırpın.
  • Sıvı karışımı kuru malzemelere ekleyin ve pürüzsüz bir hamur elde edene kadar karıştırın.
  • İsteğe bağlı olarak, kabartma tozunu ekleyin ve iyice karıştırın.


Hamuru Dinlendirme:

  • Hazırladığınız hamuru 15-20 dakika dinlendirin. Bu, akıtmaların daha iyi kabarmasını sağlar.


Pişirme:

  • Orta ateşte bir tavayı ısıtın ve hafifçe yağlayın.
  • Tava ısındıktan sonra, hamurdan bir kepçe alarak tavaya dökün ve hamuru tavaya yayın. Hamurun ince olmasına dikkat edin.
  • Akıtmanın yüzeyinde baloncuklar oluşana kadar pişirin, ardından dikkatlice çevirin ve diğer tarafını da pişirin.
  • Her iki tarafı da altın rengi olana kadar pişirin.


Servis:

  • Akıtmaları sıcak olarak servis yapın.
  • Üzerine tereyağı, bal, reçel veya peynir sürerek tüketebilirsiniz
Anasayfa Giriş Yap Kategoriler