Alim İle Eyle Ülfet, Alırsın Mertebe! Cahil İle Etme Sohbet, Dönersin Merkebe! Atasözünün Anlamı Nedir?

"Alim ile eyle ülfet, alırsın mertebe! Cahil ile etme sohbet, dönersin merkebe!" atasözü, bilgili ve akıllı insanlarla dostluk kurmanın önemini vurgular. Bilgili kişilerle ilişki içinde olmak, kişinin bilgi ve erdemde ilerlemesine katkı sağlar. Ancak cahillerle vakit geçirmek, kişinin ilerlemesini engelleyebilir ve onu geriye götürebilir. Bu atasözü, çevremizdeki insanları seçerken bilgi sahibi ve akıllı kişilerle ilişki kurmanın, kişisel gelişim ve bilgelik kazanma yolunda önemli bir adım olduğunu öğütler.

Diğer Atasözü ve Deyim Anlamları İçin Buraya Tıklayınız!