Alma Mazlumun Ahını, Çıkar Aheste Aheste Atasözünün Anlamı Nedir?

"Alma mazlumun ahını, çıkar aheste aheste" atasözü, haksızlığa uğrayan kişilerin çektikleri acıların ve dualarının, sonunda haksızlık yapan kişilere geri döneceğini vurgular. Mazlumun çektiği acılar ve içten yakarışlar, yapılan haksızlıkların bedelini zamanla ödettirir. Bu atasözü, insanlara haksızlık yapmaktan kaçınmaları gerektiğini ve adaletin er ya da geç yerini bulacağını hatırlatır. Haksızlık yapanların eninde sonunda yaptıklarının karşılığını göreceklerini anlatır.

Diğer Atasözü ve Deyim Anlamları İçin Buraya Tıklayınız!