Alman Dili ve Edebiyatı Yüksek Lisans Programı

Alman dili ve edebiyatı, Almanya ve çevre ülkelerde konuşulan Almanca dilinin incelenmesi ve Almanya ve Avusturya gibi ülkelerde yazılmış olan edebi eserlerin çalışılmasıdır. Bu bölüm, Alman dilinin gramerine, dilbilgisine ve dil tarihine ağırlık verir, ancak aynı zamanda Alman edebiyatının tarihine, anlatım şekillerine ve temalarına da odaklanır. Alman dili ve edebiyatı öğrenimi, dil ve edebiyatın birbirini tamamladığını anlamaya yardımcı olur ve Almanya ve çevre ülkelerin kültürlerine daha derin bir anlayış kazandırır.