Altta Kalanın Canı Çıksın - Deyiminin Anlamı Nedir?

"Altta Kalanın Canı Çıksın" ifadesi, Türkçede genellikle bir rekabet, çekişme veya mücadele durumunda, kazananın ne pahasına olursa olsun galip geldiği ve kaybedenin tüm zararı ya da acıyı üstlendiği anlamlarına gelir. Bu deyim, mağlup olan tarafın çok fazla çaba sarf etmesine rağmen başarısız olduğunu ve bunun sonucunda ağır bir bedel ödediğini ifade eder. Deyim, figüratif bir anlamda, sıkı bir rekabetin veya tartışmanın ardından üstün gelenin rahat bir nefes aldığı, altta kalanın ise zarar gördüğü durumları tasvir etmek için kullanılır.