Astronomi ve Astrofizik Doktora Programı Nedir

Astronomi ve Astrofizik Doktora Programı

Astronomi, evrenin yapısı, yasaları ve evrensel olayların incelenmesi olarak tanımlanabilir. Astronomlar, gökyüzündeki yıldızlar, gezegenler, galaksiler ve diğer evrensel nesnelerin hareketlerini, özelliklerini ve evrenin genel yapısını incelerler.

Astronomlar, ayrıca evrenin tarihini ve geleceğini tahmin etmeye çalışırlar. Astronomi, yıldızların yaratılışı, yıldızların ölümleri ve yıldızların evrende oynadıkları rol gibi konuları da içerir. Astrofizik ise, fizik kurallarının evrendeki olayları açıklamaya yardımcı olması amacıyla kullanıldığı bir bilim dalıdır.

Astrofizikçiler, evrenin yapısı, yasaları ve evrensel olayları incelerler ve bu bilgileri kullanarak evrenin nasıl oluştuğunu, nasıl büyüdüğünü ve nasıl değiştiğini anlamaya çalışırlar. Astrofizik, aynı zamanda yıldızların ve galaksilerin fiziksel özelliklerini, yıldızların ölümlerini ve evrendeki madde ve enerjinin dağılımını inceler. Astrofizik, fizik, matematik ve kimya gibi bilim dallarının birleşiminden oluşan bir bilim dalıdır.