Atın Varken Yol Tanı Ağan Varken El Tanı Atasözünün Anlamı Nedir?

"Atın varken yol tanı, ağan varken el tanı" atasözü, sahip olduğun imkanları ve güçlü desteği değerlendirerek başarıya ulaşabileceğini ifade eder. Herhangi bir zorlukla karşılaştığında, var ola,,,,,n kaynakları ve güçlü destekçileri kullanarak hedefe ulaşmanın mümkün olduğunu vurgular. İnsanın çevresindeki güçlü kaynakları ve destekleri fırsata çevirebilmesi, başarılı olma yolunda önemli bir adımdır.

Kullanım Örneği

Eğitimde başarılı olmak için, öğrencilerin hem kendi yeteneklerine güvenmeleri hem de öğretmenlerinin rehberliğinden yararlanmaları gerekmektedir. Bu durumda, "Atın varken yol tanı, ağan varken el tanı" atasözü, öğrencilerin kendi potansiyellerini ve öğretmenlerinin rehberliğini değerlendirerek başarıya ulaşabileceklerini öne sürmektedir.