Atom ve Molekül Fiziği Yüksek Lisans Programı Maaşı

Atom ve Molekül Fiziği

Atom ve Molekül Fiziği bölümü, atomlar ve moleküllerin fiziksel özelliklerini inceleyen bir alandır. Bu alanda çalışanlar, nükleer fizik, kuantum mekaniği ve elektromanyetizma gibi konulara hakimdirler. Atom ve Molekül Fiziği bölümünden mezun olanlar, genellikle araştırma, geliştirme, üretim ve eğitim gibi alanlarda iş bulabilirler.

Atom ve Molekül Fiziği bölümünde çalışanların maaşları, ülkeye, kuruma, unvana ve deneyime göre değişebilir. Türkiye'de Atom ve Molekül Fiziği bölümünde çalışan kişilerin maaşları, üniversiteye ve pozisyona göre değişebilir.

2021 yılı itibariyle, bir araştırma görevlisinin brüt maaşı 30.000 TL ile 60.000 TL arasında değişebilir. Öğretim görevlilerinin maaşları daha yüksek olabilir. Bununla birlikte, özel sektörde çalışan Atom ve Molekül Fiziği uzmanlarının maaşları, akademik pozisyonlara göre daha yüksek olabilir.