Atom ve Moleküler Fizigi Yüksek Lisans Programı Maaşı

Atom ve Moleküler Fizigi

Atom ve Moleküler Fizigi bolumu, ozellikle atom, molekul ve hatta nanometre boyutundaki sistemlerin davranisini inceler. Bu bolum mezunlari, genellikle universitelerde veya arastirma enstitulerinde, bilimsel arastirmalar yuruterek calisir.

Turkiye'de Atom ve Molekuler Fizigi bolumu mezunlarinin maaslari, calistiklari kuruma, pozisyona ve deneyimlerine gore degisir. Baslangic seviyesinde, yeni mezunlar 25.000-50.000 TL arasinda bir maas alabilirler ve tecrübe arttikca,bu maaslar yükselmektedir.

Ancak, Atom ve Molekuler Fizigi mezunlari, akademik alanda doktora derecesi alarak universitelerde arastirma gorevlisi veya ogretim gorevlisi olarak calistiklarinda daha yuksek maaslar alabilirler. Ayrica, ozel sektorlerde de calisabilen Atom ve Molekuler Fizigi mezunlari, yuksek teknolojiye sahip sirketlerde veya arastirma ve gelistirme departmanlarinda calistiklarinda daha yuksek maaslar alabilirler.