Azerbaycan Türkçesi ve Edebiyatı Yüksek Lisans Programı

Azerbaycan Türkçesi ve Edebiyatı yüksek lisans programı, Azerbaycan Türkçesi ve Azerbaycan edebiyatının tarihini, dil yapısını ve edebi eserlerini inceleyen bir programdır. Bu program, Azerbaycan Türkçesi dilinin yapısını ve dilbilimine ilişkin temel kavramları öğretir. Ayrıca, Azerbaycan edebiyatının tarihini, önemli yazarlarını ve eserlerini inceler ve öğrencilere edebiyat eleştirisi yapmayı ve yazıları yorumlamayı öğretir.

Program, ayrıca Azerbaycan Türkçesi dilinin tarihini ve dilbilimine ilişkin temel kavramları inceler ve öğrencilere dilin yapısını ve dilbilimine ilişkin temel kavramları öğretir. Program, ayrıca Azerbaycan edebiyatının tarihini, önemli yazarlarını ve eserlerini inceler ve öğrencilere edebiyat eleştirisi yapmayı ve yazıları yorumlamayı öğretir.

Programın amacı, öğrencilere Azerbaycan Türkçesi dilinin yapısını ve dilbilimine ilişkin temel kavramları öğretmek ve onlara Azerbaycan edebiyatının tarihini, önemli yazarlarını ve eserlerini anlatmaktır. Bu program sayesinde, öğrenciler edebiyat eleştirisi yapmayı ve yazıları yorumlamayı da öğrenirler ve dilin yapısını ve dilbilimine ilişkin temel kavramları öğrenirler.