Basri İsminin Anlamı Nedir? - Detaylı İsim Analizi

Basri İsminin Anlamı Nedir?

Basri, Arapça kökenli bir erkek ismidir ve "gören" ya da "gözle gören" anlamlarına gelmektedir. Ayrıca, "Basîr" ismi, İslam inancında Allah'ın 99 isminden (Esma'ül Hüsna) biridir ve "her şeyi gören, hakkıyla gören" anlamına gelir. Bu isim bu anlamından dolayı manevi bir derinlik taşımaktadır.

Basri İsminin Diğer Anlamı/Anlamları:

Buğday, arpa gibi ürünlerin tanelerini taşıyan başları, koçanları, saygın ve sert kişi

Basri İsminin Özellikleri - Kökeni

Basri ismi, özellikle Arap toplumları ve Müslüman aileler arasında kullanılır. Basri isminin kökeni Arapçadır ve bu ismi taşıyan kişilerin sezgileri kuvvetli ve gözlem yetenekleri yüksek olabileceği düşünülmektedir.

Basri İsmi Türkiye'de Kaç Kişide Var?

Türkiye'de 9.218 kişi Basri ismini kullanmaktadır.

Basri İsmi Kuran'da Geçer mi?

Basri ismi doğrudan Kuran’da geçmese de, "Basîr" ismi Kuran'da Allah'ın sıfatlarından biri olarak geçmektedir.

Basri İsmi Caiz Midir?

Basri ismi, olumsuz bir anlam içermediğinden ve İslami açıdan herhangi bir yasaklamayla ilişkilendirilmediğinden dolayı caizdir.

Basri İsminin Harf Analizi

B: Duygusal ve hassas yapıyı ifade eder.

A: Yaratıcı ve özgür ruhlu olmayı temsil eder.

S: Duygularını ifade etmekte bazen zorlanabilir ancak hayata karşı tutkulu bir yapısı vardır.

R: Güçlü bir kişilik ve kararlılık anlamına gelir.

İ: İnce düşünmeyi, sezgisel anlayışı ve kuvvetli bir hayal gücünü ifade eder.