Behram İsminin Anlamı Nedir? - Detaylı İsim Analizi

Behram İsminin Anlamı Nedir?

Behram, Farsça kökenli bir isimdir ve "zafer", "galibiyet" ya da "mars gezegeni" anlamlarına gelir. Aynı zamanda eski İran mitolojisinde bir savaş ve zafer tanrısı olan Verethragna'nın Pehlevi dilindeki adıdır.

Behram İsminin Diğer Anlamı/Anlamları:

Her ayın 20. günü, merih yıldızı, acem pehlivanlarından birinin adı.

Behram İsminin Özellikleri - Kökeni

Behram ismi genellikle güçlü, savaşçı, ve zaferle ilişkilendirilen bir karakteri ifade eder. Bu isme sahip kişilerin güçlü bir kişilikleri olabileceği ve hedeflerine ulaşmak için kararlı oldukları düşünülür.

Behram İsmi Türkiye'de Kaç Kişide Var?

Türkiye'de 1.127 kişi Behram ismini kullanmaktadır.

Behram İsmi Kuran'da Geçer mi?

Behram ismi, Kuran'da geçmez. Kökeni itibarıyla Farsça olduğu ve İslamiyet öncesine dayanan bir mitolojik referans taşıdığı için Kuran'da yer almaz.

Behram İsmi Caiz Midir?

Behram isminin anlamında dini açıdan sakınca teşkil edecek bir durum olmadığı sürece, ismin dinen caiz olup olmadığı konusu alimler tarafından değerlendirilebilir. Eğer isim, olumsuz bir anlam içermiyorsa ve putperest bir inancı ifade etmiyorsa, genellikle caiz kabul edilir.

Behram İsminin Harf Analizi

B: Hassas ve duygusal yapıya işaret edebilir.

E: Enerjik ve özgür ruhlu kişilik özellikleri.

H: Liderlik yeteneği ve yenilikçilik.

R: Güçlü ve dirençli bir karakter.

A: Maceracı ve öncü bir ruh.

M: Pratik zekâya ve ticari anlayışa sahip olabilir.