Besledik Büyüttük Danayı, Şimdi Tanımaz Oldu Anayı, Babayı Atasözünün Anlamı Nedir?

"Besledik büyüttük danayı, şimdi tanımaz oldu anayı, babayı" Atasözünün Anlamı: Bu atasözü, birine yapılan iyiliklerin, ona verilen değerin ya da gösterilen sevginin zamanla unutulabileceğini, hatta bu kişinin iyilik yapanlara karşı ilgisiz ya da vefasız davranabileceğini belirtir. Bir kişinin büyütülmesi, eğitilmesi ya da desteklenmesine rağmen sonrasında bu iyilikleri unutarak hatalı davranışlarda bulunmasının tehlikesine işaret eder. Vefasızlık ve nankörlüğe dikkat çeker.