Bilecik Global GAP (İyi Tarım) Sertifikalı Eğitim Programı Nedir

Global GAP, üreticilerin gıda güvenliği, sürdürülebilirlik ve çevresel yönetim standartlarına uygun olarak ürün yetiştirmelerini ve pazarlamalarını sağlayan bir sertifikasyon programıdır. Bilecik'te Global GAP eğitimi, çiftçilere ve gıda üreticilerine Global GAP standartları hakkında bilgi vererek, kaliteli ürün yetiştirme ve pazarlama becerileri kazandırmayı amaçlar.

Bu sertifikalı eğitim programı, üreticilerin uluslararası gıda pazarlarına giriş yapabilmeleri için gereken standartları karşılamalarına yardımcı olur. Eğitim kapsamında, tarım ve gıda endüstrisiyle ilgili yasal düzenlemeler, gıda güvenliği, çevre yönetimi, kalite kontrol ve işletme yönetimi gibi konular ele alınır.