Tüm Sertifika Programları

Ücretsiz Seminerler

Bilgisayar Oyunları Teknolojisi Yüksek Lisans Programı Maaşı

Bilgisayar Oyunları Teknolojisi

Bilgisayar oyunları teknolojisi bölümü, oyun geliştirme, grafik tasarımı, yazılım mühendisliği gibi alanlarda çalışan profesyoneller yetiştiren bir bölümdür.

Maaşlar, mezuniyet düzeyine, deneyime, çalışılan konuma ve şirket büyüklüğüne göre farklılık gösterebilir. Türkiye'de yeni mezun bir bilgisayar oyunları teknolojisi bölümü mezunu için ortalama maaş, ortalama 20.000 TL ile 30.000 TL arasında olabilir. Ancak, işverenin büyüklüğüne ve öğrencinin aldığı pozisyona göre değişebilir.

Deneyimli bir bilgisayar oyunları teknolojisi profesyonelinin maaşı ise daha yüksek olabilir. 5 yıl veya daha fazla deneyime sahip bir profesyonelin maaşı, ortalama 30.000 TL ile 70.000 TL arasında olabilir. Üst düzey yöneticilerin maaşları ise daha yüksek olabilir. Ayrıca, bu alanda freelance çalışarak da gelir elde etmek mümkündür. Freelance çalışanlar proje bazlı olarak çalışırlar ve kazançları da projenin büyüklüğüne, karmaşıklığına ve tamamlanma süresine göre değişebilir.

Özetle, bilgisayar oyunları teknolojisi bölümü maaşı, farklı faktörlere bağlı olarak değişebilir ve sektördeki deneyim ve pozisyon arttıkça maaşlar da artabilir.

NE YAPIYOR ?