Tüm Sertifika Programları

Ücretsiz Seminerler

Bilim Tarihi ve Felsefesi Yüksek Lisans Programı Maaşı

Bilim Tarihi ve Felsefesi

Bilim tarihi ve felsefesi alanında çalışanların maaşları, pozisyon, deneyim, eğitim ve çalışılan bölge gibi faktörlere bağlı olarak değişebilir.Ancak bu alanda birçok kişi akademik dünyada çalıştığından, maaşlar genellikle devlet üniversitelerinin belirlediği ölçütlere göre belirlenir.

Aşağıda Türkiye'de bu alanda bazı pozisyonlar ve ortalama maaşları verilmiştir:

Araştırma Görevlisi:15.000-20.000 TL Öğretim Görevlisi: 20.000-25.000 TL Yardımcı Doçent: 25.000-30.000 TL Doçent: 30.000-35.000 TL Profesör: 30.000-60.000 TL

Yukarıdaki rakamlar genel bir tahmindir ve bilim tarihi ve felsefesi alanında çalışanların maaşları farklı faktörlere bağlı olarak değişebilir. Ayrıca üniversiteler arasındaki farklılıklar ve ülkenin farklı bölgelerindeki maaş farklılıkları da dikkate alınmalıdır.

NE YAPIYOR ?