Bilişim Sistemleri Mühendisliği Yüksek Lisans Programı Maaşı

Bilişim Sistemleri Mühendisliği

Bilişim Sistemleri Mühendisliği bölümü mezunlarının aldıkları maaşlar ülkeden ülkeye ve çalıştıkları sektöre, pozisyona ve deneyime bağlı olarak değişiklik gösterir.

Ayrıca, sektördeki teknolojik gelişmeler ve iş piyasasındaki talep de maaşları etkileyebilir. Genel olarak, Bilişim Sistemleri Mühendisliği bölümü mezunları, dünya genelinde oldukça rekabetçi bir ücret aralığına sahiptirler.

Türkiye'de, yeni mezun bir bilişim sistemleri mühendisinin alabileceği ortalama başlangıç maaşı, ortalama 20.000-50.000 TL arasındadır. Ancak deneyimli bir bilişim sistemleri mühendisi aylık ortalama 100.000 TL ve üzerinde bir maaş alabilir.