Bir Yerim Diyenden Bir De Yemem Diyenden Kork Atasözünün Anlamı Nedir?

"Bir yerim diyenden bir de yemem diyenden kork." Bu atasözü, aşırı mütevazı veya aşırı iddialı olan insanlardan sakınmak gerektiğini belirtir. 'Bir yerim' diyen kişi, genellikle sahte mütevazilik gösteren ve gerçek niyetini gizleyen kişidir. 'Bir yemem' diyen kişi ise, genellikle aşırı gururlu, inatçı ve katı kurallara sahip olan kişidir. Her iki türdeki kişiler de genellikle sorunlu olabilir ve bu yüzden bu tür kişilere karşı dikkatli olunması gerektiği öğütlenir.