Bitki Koruma Doktora Programı Nedir

Bitki Koruma Doktora Programı

Bitki koruma, bitkileri zararlı etmenlerden korumanın yanı sıra, bitkilerin sağlıklı ve verimli bir şekilde büyümesini de sağlar. Bu amaçla, bitki koruma çalışmaları, bitkilerin besin ihtiyaçlarının karşılanması, bitkilerin yeterli su alması ve bitkilerin yeterli ısısının sağlanması gibi konuları da içerir.

Bitki koruma, bitkilerin zararlı böceklerden korunması için çeşitli yöntemler kullanılır. Örneğin, böcek ilaçları ve böceklerin yumurtalarını öldüren ilaçlar kullanılabilir.

Ayrıca Bakınız - Bitki Doku ve Hücre Kültürü Eğitimi Sertifikası