Bitlis Çocuk Merkezli Oyun Terapisi Eğitimi Nedir

Bitlis Çocuk Merkezli Oyun Terapisi Eğitimi, çocukların psikolojik, sosyal ve duygusal gelişimini desteklemek amacıyla Bitlis'te verilen bir eğitim programıdır. Bu eğitim programı, çocukların oyun oynama davranışlarını kullanarak, iç dünyalarını keşfetmelerine, kendilerini ifade etmelerine ve sorunlarına çözüm bulmalarına yardımcı olan bir terapi yöntemidir. Eğitim programı, çocukların yaşadığı duygusal zorlukları, aile problemlerini, davranış problemlerini ve çeşitli ruhsal sorunları ele almaktadır.

Eğitim programı, çocuk merkezli terapi teknikleri ve oyun terapisine özgü araçlar ve materyaller hakkında teorik bilgileri içermektedir. Katılımcılar, çocukların iç dünyalarını keşfetmek ve çözüm odaklı düşünmelerini teşvik etmek için uygun terapi tekniklerini öğrenirler. Eğitim programı, çocuk merkezli oyun terapisine ilişkin konuları kapsar, örneğin, oyun terapisinin temelleri, oyun materyalleri ve araçları, gözlem teknikleri, terapi seanslarının yapısı, aile katılımı ve grup terapisi gibi konuları ele almaktadır.

Bitlis Çocuk Merkezli Oyun Terapisi Eğitimi, çocuklarla çalışan meslek gruplarına, özellikle psikologlar, eğitimciler, sosyal hizmet uzmanları ve çocuk gelişimcilerine yöneliktir. Bu eğitim programını tamamlayan katılımcılar, çocukların psikolojik ihtiyaçlarını anlamak ve çözmek için gerekli becerilere sahip olacaklardır.