HIZLI İŞLEM

Alacağınız tüm belgeler rektör imzalı olarak adresinize gelecek ve e-Devlet'te sorgulanabilir olacaktır.

MENÜ
Eğitim Sepetim {{sepetim.length}} 0
Sepetiniz (Toplam {{sepetim.length}} Ürün)
{{sepet.urun_adi}}
{{sepet.urun_toplam_fiyati}} ₺ {{sepet.urun_toplam_piyasa_fiyati}} ₺
{{sepet.urun_sayisi}} Adet

Aile Danışmanı Ne Demek?

Aile Danışmanı Ne Demek?
Ücretsiz Sertifika Programları Ücretsiz Sertifika Programları

Aile danışmanı ne demek?

Aile danışmanı, toplumun en küçük birimi olan aileyle alakalı bütün problemlerin ortadan kaldırılmasında görev alan kimseler olarak tanımlanmaktadır. Danışmanlık hizmetinin profesyonel bir şekilde sunulması adına gündeme gelen aile danışmanlığı ikili ve çoklu ilişkilerle alakalıdır. Sorunların çözülmesinde ve daha sağlıklı ilişkiler tesis edilmesinde bir aile danışmanından destek almak gerek. Bu noktada aile danışmanının bütün yönlerini bilmelisiniz.

Aile danışmanı görev ve sorumlulukları nelerdir?

Bir aile danışmanlığı hizmeti almak istiyor ya da bu alanda kariyer yaparak başarılara imza atmayı hedefliyor olabilirsiniz. Bu çerçevede görev ve sorumlulukların neler olduğuna yakından bir göz atmakta yarar vardır. Zira aile danışmanı toplumda ne olduğu pek bilinmeyen profesyoneller arasındadır.  İşte aile danışmanlarının görevleri ve sorumlulukları!

Terapilerde aile üyeleriyle ele alınacak konuları belirlemek,Test, görüşme ve gözlem aracılığıyla aile hakkında bilgi sahibi olmak,Aile ilişkilerini olumsuz anlamda etkileyen bütün süreçlerin başarıyla yürütülmesini sağlamak,Aile üyeleri arasındaki sorunların daha yapıcı bir şekilde çözümlenmesi amacıyla çalışmalar gerçekleştirmek,Madde bağımlılığı programlarında hem bağımlılar hem de ailelerle görüşmeler yapmak,Mahkemelerde velayetle alakalı kararlar alınacağı sırada danışmanlık hizmeti vermek.

Görev ve sorumlulukları aile ilişkilerinin sağlıklı bir şekilde ilerlemesi olan aile danışmanlarına dair diğer merak edilen konu da eğitimle alakalıdır. Çünkü kariyerini aile danışmanlığında sürdürmek isteyenler için doğru eğitimi almak ve kariyere ilk adımı atmak her şeyden önemlidir.

Aile danışmanı olmak için hangi eğitimi almak gerekir?

Bir kimsenin aile danışmanı olması adına gerekli olan en önemli faktör eğitimdir. Çünkü eğitim şartını sağlamayan kimselerin beceri ve özellikleri yeterli olsa da danışman rolünde hizmet sağlamaları mümkün değildir. Bu kapsamda bir kimsenin aile danışmanlığı hizmeti sunması için aşağıdaki bölümlerden birini tamamlaması gerekir.

PsikolojiSosyolojiSosyal hizmetPsikolojik danışmanlık ve rehberlikHemşirelikTıp

Yukarıdaki lisans bölümlerinin yanı sıra çeşitli kurumlar tarafından verilen aile danışmanlığı sertifikası da danışman olmak adına yeterli bir husustur. Siz de bu konuda en başarılı kariyer planlaması gerçekleştirmek adına harekete geçmek istemez misiniz? O halde sertifika başvurunuzu yapmalısınız!