HIZLI İŞLEM

Alacağınız tüm belgeler rektör imzalı olarak adresinize gelecek ve e-Devlet'te sorgulanabilir olacaktır.

MENÜ
Eğitim Sepetim {{sepetim.length}} 0
Sepetiniz (Toplam {{sepetim.length}} Ürün)
{{sepet.urun_adi}}
{{sepet.urun_toplam_fiyati}} ₺ {{sepet.urun_toplam_piyasa_fiyati}} ₺
{{sepet.urun_sayisi}} Adet

Aile Danışmanı Ne Okur

Aile Danışmanı Ne Okur
Ücretsiz Sertifika Programları Ücretsiz Sertifika Programları

Aile Danışmanı Ne Okur

Aile danışmanları genellikle psikoloji, sosyal hizmetler, evlilik ve aile terapisi veya ilgili bir alanda lisans veya yüksek lisans derecesine sahiptirler.


Bu dereceler için, genellikle aşağıdaki gibi dersler alınır: Gelişimsel psikoloji: Bu ders, insanların yaşamları boyunca fiziksel, zihinsel, sosyal ve duygusal olarak nasıl geliştiklerini inceler.


Psikopatoloji: Bu ders, psikolojik bozuklukların teşhis ve tedavisini ele alır. İlişki teorileri: Bu ders, insanların birbirleriyle nasıl etkileşimde bulunduklarını ve ilişkilerinin nasıl şekillendiğini inceler.


Grup terapisi: Bu ders, insanların gruplar halinde nasıl terapi gördüklerini ve grup terapisinin nasıl uygulandığını ele alır.


Aile dinamikleri: Bu ders, ailelerin nasıl çalıştığını, aile üyeleri arasındaki ilişkilerin nasıl şekillendiğini ve ailelerin nasıl işlevsel hale getirilebileceğini inceler.


Kültürlerarası terapi: Bu ders, farklı kültürlerden gelen insanlarla nasıl çalışılacağını ve kültürlerarası farklılıkların nasıl ele alınacağını ele alır.


Ayrıca, aile danışmanları, sürekli olarak profesyonel gelişimlerini sürdürmek için seminerlere, konferanslara, dergi makalelerine, kitaplara ve diğer kaynaklara erişerek kendi bilgi ve becerilerini güncellemektedirler.